×
TRAŽI
StudentskiKutak.com
istraživanje pitanja
 o životu i Bogu
Božije postojanje

Da li je Bog stvaran?

Nauka daje dovoljan razlog da se veruje u Boga. Zašto je DNK važan?

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF

Britanski filozof, dr Antony Flew, je bio vodeći portparol za ateizam, aktivno uključen u mnoge debate. Međutim, naučna otkrića u poslednjih 30 godina dovela su ga do zaključka koji nije mogao da izbegne. U video intervjuu iz decembra 2004. godine izjavio je: " Superinteligencija je jedino dobro objašnjenje porekla života i složenosti prirode “.1 U njegovom zaključku istaknuta su otkrića DNK. Evo zašto.

DNK u našim ćelijama je vrlo sličan zamršenom računarskom programu.

Na fotografiji s leve strane vidite da se računarski program sastoji od niza jedinica i nula (zvanih binarni kod). Sekvenciranje i redosled ovih jedinica i nula je ono što čini da računarski program ispravno radi.

računarsko programiranje:
DNK kod:

Na isti način, DNK se sastoji od četiri hemikalije, skraćeno slovima A, T, G i C. Slično kao jedinice i nule, i ova slova su u ljudskoj ćeliji raspoređena ovako: CGTGTGACTCGCTCCTGAT itd. Redosled kojim su raspoređene određuju aktivnosti ćelija.

Ono što zapanjuje je to, što je u sićušnom prostoru u svakoj ćeliji vašeg tela ovaj kod dugačak tri milijarde slova !!2

Da bi se shvatila količina DNK informacija u jednoj ćeliji, " čitanje tog koda uživo brzinom od tri slova u sekundi trajalo bi trideset i jednu godinu, čak i ako bi se danonoćno čitalo “.3 Čekajte, ima još.

Utvrđeno je, da je 99,9% vašeg DNK slično genetskom sklopu svih drugih ljudi.4 Ono što čini da budete jedinstveno vi, jeste delimična razlika u načinu sekvenciranja tih tri milijarde slova u ćelijama.

Američka vlada je u stanju da identifikuje svakoga u zemlji, razmeštanjem devetocifrenog broja socijalnog osiguranja. Ipak, unutar svake ćelije u vama postoji DNK struktura sa tri milijarde slova koja pripada samo vama. Ovaj kod vas identifikuje i neprekidno usmerava ponašanje vaših ćelija.

Možete videti zašto je DNK važan

Dr. Francis Collins, direktor projekta Ljudski genom (koji je mapirao strukturu ljudskog DNK), je rekao da neko može da "misli o DNK-u kao o skripti za podučavanje, softverskom programu koji je smešten u jezgru ćelije."5

Perry Marshall, stručnjak za informacije, komentariše ove zaključke. " Nikada nije postojao računarski program koji nije dizajniran ... [bilo da je to] kod, program ili poruka data putem jezika, iza njega uvek stoji inteligentan um. "6

Baš kao što je bivši ateista dr. Antony Flew ispitivao, opravdano je zapitati se u vezi ovih tri milijarde slovnih kodova koji daju instrukcije ćeliji ... ko je napisao ovu skriptu? Ko je stavio ovaj radni kod u ćeliju?

To je kao da šetate plažom i vidite u pesku , "Mike voli Michelle." Znate da talasi koji se valjaju na plaži to nisu stvorili -- nego je neko to napisao. To je precizna poruka. To je jasna komunikacija. Na isti način, struktura DNK je složena skripta od tri milijarde slova, koja informiše i usmerava ćelijski proces.

Kako neko može objasniti ovu prefinjenu razmenu poruka, kodiranje i boravak u našim ćelijama?

26. juna 2000. godine, predsednik Clinton je čestitao onima koji su završili sekvenciranje ljudskog genoma. Predsednik Clinton je rekao: " Danas učimo jezik na kojem je Bog stvorio život. Sve više dobijamo strahopoštovanje prema složenosti, lepoti, čudesnosti najbožanstvenijeg i najsvetijeg Božjeg dara “.7 Dr. Francis Collins, direktor projekta Ljudski genom je pratio Clinton-a do podijuma izjavljujući: " U meni izaziva poniznost i strahopoštovanje kada shvatam da smo uhvatili prve uvide u sopstvenu knjigu uputstava, koja je prethodno bila poznata samo Bogu “.8

Kada posmatramo strukturu DNK u ljudskom telu, ne možemo izbeći prisustvo inteligentnog (neverovatno inteligentnog) dizajna.

Prema Bibliji (koja je sama po sebi neverovatno složena) Bog nije samo Autor našeg postojanja, već je On Odnos koji naše postojanje čini smislenim. Sve nematerijalno u životu za čim žudimo ... dovoljno snage za bilo koju situaciju, radost, mudrost i saznanja da smo voljeni ... Jedino nam ih Bog daje dok Ga slušamo i verujemo Mu. On je naš najveći, pouzdani vodič u životu. Baš kao što je projektovao DNK da upućuje ćeliju, On nudi da nas uputi da učinimo da naš život dobro funkcioniše, za Njegovu slavu i zbog nas, jer nas voli.

Zašto je DNK važan? On je još jedan dokaz za Boga. On je dizajnirao naše telo. Takođe Mu se može verovati da kreira vaš život. Da li ste ikada započeli odnos sa Bogom? Naredni tekst objašnjava kako možete: Znati Boga lično.

Za dalje dokaze koji daju odgovore na pitanje: „Da li je Bog stvaran?“, molim vas pogledajte Ima li Boga?

 Kako upoznati Boga…
 Imam pitanje ili komentar…

Napomena: (1) Healthy-elements.com/atheists.html (2) Francis S.Collins, direktor projekta Ljudski genom, Jezik Boga, (Slobodna štampa, New York, NY), 2006, str. 1. (3) Ibid. (na istom mestu) (4) Ibid, str. 125. (5) Ibid, str. 102. (6) Perry Marshall, stručnjak za informacije, cosmicfingerprints.com. (Ostali koncepti u ovom članku se takođe se mogu pripisati Perry Marshall-u.) (7) Francis S.Collins, Jezik Boga, str.2 (8) Ibid, str. 3


PODELI:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More