×
TRAŽI
StudentskiKutak.com
istraživanje pitanja
 o životu i Bogu
Pitanja i odgovori

Zašto mi treba Bog da bih bio srećan?

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF

Pitanje: „ Pronašao sam radost u svom životu. Zašto trebam da izvlačim osećaj svrhe i sreće iz koncepta „božanskog bića“? "

Naš odgovor: U pravu si, sreću možeš naći u životu bez da imaš potrebu za Bogom u njemu. Mnogi ljudi uživaju u finansijskom bogatstvu, u porodici koja je puna ljubavi i imaju malo problema u životu. Međutim, bez obzira na to koliko sreće trenutno imate, vaš život bi bio ispunjeniji s Bogom u njemu. Poznavanje Boga čini OGROMNU razliku. Zamislite ovaj primer. Detetu vožnja triciklom izgleda zabavno, ali kasnije kada to dete poraste i vozi Porsche, tricikl deluje prilično dosadno. Možda mislite da imate sve što biste ikada poželeli u životu, ali znajte da to možda govorite iz perspektive nekoga ko vozi tricikl.

Isus je rekao da On može ispuniti u nama želje koje ništa drugo ne može ispuniti (Jovan 4:13-14; 6:35). To je zato što nismo samo fizička bića, već smo i duhovna. Samo Bog može u potpunosti ispuniti našu duhovnu glad i žeđ. I dok smo možda srećni bez Boga, ipak samo poznavanjem Njega možemo imati istinsku radost, ispunjenje i mir.

A tu je i pitanje večnosti. Šta ako je vaše ograničeno vreme na zemlji vreme Božijeg testiranja? Test da li ćete Ga upoznati ili ne? Ako jeste tako, kako ste prošli na tom ispitu? Da li (kako piše u Rimljanima 1) „potiskujete“ saznanje o Bogu? Da li vidite dokaze za Njegovo postojanje svuda oko vas, a ipak ne želite da Ga priznate?

Šta ako nikada ne primite Boga u svoj život? Pa, kao što ste spomenuli, i dalje možete uživati u blagodatima ovog života. Ali znajte da će se za vas ova radost tu i završiti, jer ste izabrali da odbacite Boga. Prihvatili ste poklon (svoje postojanje), ali ste odbili Darodavca.

Šta ako Bog još nije ni pokazao sve što bi želeo, jer je planirao mnogo više kreativnih stvari za sledeći život? Za one koji Ga nisu odbacili. Šta ako taj život nadmaši ovaj život čak i više nego što vožnja Porscheom nadmašuje vožnju triciklom? Ako ste odbacili Boga, onda nećete biti tamo da to vidite.

 Kako upoznati Boga…
 Imam pitanje ili komentar…

PODELI:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More