×
TRAŽI
StudentskiKutak.com
istraživanje pitanja
 o životu i Bogu
Pitanja o životu

Da li "samopomaganje" zaista pomaže?

Evo šta nedostaje Nju Ejdžu, čakrama, Zen meditaciji, horoskopima, vidovnjacima…

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF

Pisac: Rachel Fatyanov

Mnogo sam se borila sa samoćom, depresijom, nervozom i neraspoloženjem u toku godina studiranja na koledžu ali i neposredno nakon njega.

Kada sam osetila da sam dosegla "dno" moje emocionalne patnje, zaronila sam u nebrojene članke o tome kako mogu sebi pomoći da budem sretna, kroz budizam/Zen, jogu i letimično kroz Nju Ejdž i okultizam - čitajući knjige i dnevne horoskope, odlaskom kod vidovnjaka, hiromanta, istraživanjem meditacije i ozdravljenja putem kristala/energije.

Samo sam želela da znam, kao i mnogi drugi, da "Šta da radim sa svojim životom?!"

Svo vreme sam verovala da postoji Bog, ali sam osećala da mi je lakše ako Mu zamenim ime sa "Univerzum".

Poslednja "slamka" je bila kada sam platila skoro $200 za online čakra program isceljenja koji je OBEĆAVAO sreću, zauvek. Bila sam sama u svojoj sobi kraj kompjutera, očajnički iščekujući uvodni seminar uživo koji "nisam smela propustiti". Počelo je odbrojavanje od 10 sekundi, i neočekivano, vrlo jasno sam čula u svom srcu: "Ne treba ti to, ugasi kompjuter." I ja sam zaklopila laptop u tim zadnjim sekundama.

"Šta sada?", pitala sam se. Tokom narednih nekoliko dana došla su mnoga otkrivenja - da neću naći sreću i isceljenje koje mi je trebalo u programima koje je čovek osmislio. Takve stvari dolaze od Boga, i one su besplatne i večne!

Naišla sam na studentskikutak.com preko Google pretrage za Isusom na Google. Njegovo ime nije bilo novo za mene, ali sam bila spremna da saznam ko je bio/jeste On, i šta Ga čini ugaonim kamenom u hrišćanskoj veri. Po prvi put sam bila razumela šta mi je Isus nudio i osećala sam se tako pozvanom da budem u povezanosti sa Njim. Bila sam zaista uzbuđena jer sam znala da je moje očajničko traganje za isceljenjem i srećom okončano, i da sam mogla biti prekrivena u Njegovoj ljubavi.

Molila sam spasonosnu molitvu na svojim kolenima tamo u mojoj sobi. Nakon što sam se konačno predala i pustila Boga unutra, On je počeo da radi u svim oblastima mog života do dana današnjeg.

Retrospektivno, moje interesovanje i uključenost u Nju Ejdž i okultne radnje su bile motivisane glađu za skrivenim znanjem i mudrosti, trenutnim odgovorima na sva moja pitanja i vođstvom u životu. Kao i mnogi drugi, samo sam želela osećaj kontrole i svrhe za moj život.

Od kada sam spoznala Boga kroz Isusa Hrista, shvatila sam da nam je On već sve obelodanio što treba da znamo, u Svojoj Reči - Bibliji.

Želim da upozorim ljude da ne budu prevareni onima koji tvrde da imaju moć da otkriju nepoznato uvezi njihove budućnosti. Bila sam upala u zamku slavljenja "Univerzuma", sve dok nisam upoznala Stvoritelja Univerzuma - Onoga koji je rečju stvorio zvezde, sunce i mesec.

Svakome ko se bori da nađe odgovor na isto pitanje koje sam i ja imala: "Šta da radim sa svojim životom?!", odgovor je jednostavan. Ne treba ništa raditi, nego samo tražiti i slediti Isusa. Sve ostalo dolazi na svoje mesto. Ne mogu da zamislim svoj život bez Boga - On je moj nebeski otac koji mi zadovoljava potrebe, tešitelj koji čuje svako moje plakanje, zaštitnik koji bije moje bitke, mudar prijatelj koji vodi svaki moj korak, i još mnogo toga više.

 Kako upoznati Boga…
 Imam pitanje ili komentar…

PODELI:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More