×
TRAŽI
StudentskiKutak.com
istraživanje pitanja
 o životu i Bogu
Poznavanje Boga

Poznavanje Boga  (3:35)

Nik Vujičić je rođen bez ruku i nogu. Ipak, on voli Boga. Zašto?

WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More PDF
 Kako upoznati Boga…
 Imam pitanje ili komentar…

Video transkript:

Poznajete li Boga? Da li poznajete Boga kao nešto ili kao nekoga? Šta On čini za vas? Zašto je zainteresovan za nas? Zašto bi ikada u toku dana imao vremena da sluša moju molitvu? Ko sam ja u poređenju sa Bogom, tvorcem univerzuma? Alfa i omega. To je velika misao.

Za mene je Bog sve. Bilo je mnogo puta u mom životu kada nisam imao mira u svom životu. I tražio sam odgovore na mnoga pitanja. I, naravno, rođen bez udova, pitao sam Boga, zašto se to dogodilo.

Znate, mi uvek češće govorimo Bogu u teškim danima. Pitamo Boga za stvari, zahvaljujemo Bogu na stvarima, ali da li ste Ga upoznali? Da li razgovarate s Njim sem kada Ga pitate za stvari, jer ako bih imao prijatelja, i ja bih ga zvao sam kada mi zatreba, to zapravo onda ne bi bilo prijateljstvo.

Da li ste znali da je On uzbuđen što vas čuje? Znate li da ste Mu bili u mislima pre nego što je Zemlja stvorena i da vas je On formirao u materici vaše majke. To je bio taj tako neverovatan mir koji sam imao sa 15 godina. Da sam znao da sam konačno imao nekoga ko će biti sa mnom kroz sve to. Nekoga ko poznaje sve moje okolnosti, koji je veći od mojih okolnosti, ne kao moji roditelji. Moji roditelji su me voleli, oni su bili tu za mene, uopšte me nisu nameravali napustiti. Ali nisu mogli ništa da promene. I nisu mogli da izleče moje srce.

Ali Bog jeste. Kako je to super što me toliko voli da je poslao Svog sina Isusa Hrista da umre na krstu za moje grehe. Ko sam ja da bi Bog ikada poželeo da razgovara sa mnom, a kamoli da pusti da Njegov sin umre za mene. Isus Hrist, On je umro za moje grehe. I Jovan 3:16 kaže da je Bog došao i spasio svet; Spasio nas je poslavši Svog sina Isusa Hrista.

U 17. stihu se kaže da Isus nije došao na svet da bi osudio svet nego da nas spasi. I kad svet misli, pa dobro, Isus je sada jedini put ka istini i životu, pa da, to je zato što je On jedini koji je umro za naše grehe. On je jedini koji je tvrdio da je Bog u telu, On je jedini sveti. Jedino se On suočio sa đavolom, licem u lice, i pobedio. On je bio jedini koji je mogao vaskrsnuti Sebe iz mrtvih, i kada verujem u Boga, i primim Ga kao svog gospodara i upoznam Ga kao svog prijatelja, taj isti duh Božji koji je vaskrsnuo Isusa Hrista iz mrtvih, Sveti Duh, će uskrsnuti i mene iz mrtvih. Kako je to super?

Ja neću umreti, možda udahnem svoj poslednji dah ovde na Zemlji, ali imam poverenja u Njega. Ne samo radi spasenja, već i radi utehe, radi snage. I zapravo mogu da razgovaram s Njim. Možda sam po tebi dobar, ali u poređenju sa Bogom? Ko je Nik Vujičić? Niko. Možda sam dobar u poređenju sa nekim drugim ljudima, ali koliko je to dobro stvarno dobro, a koliko to loše stvarno loše, zato iznosimo Bibliju i kažemo: "OK, nemojmo se međusobno upoređivati. Nego hajde da se upoređujemo sa Bogom."

Ako to učinimo, onda imamo mali problem. Ako mislite da je problem nemati ruke i noge, znajte veći je problem ne poznavati Boga. I želim da znate da još nije kasno. Da, sutra vam nije obećano, ali imate danas.

 Kako upoznati Boga…
 Imam pitanje ili komentar…

PODELI:
WhatsApp Share Facebook Share Twitter Share Share by Email More